elcano

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Over ons

Elcano, verkozen hobbybier.

Elcano neemt je mee op ontdekkingstocht naar bieren van hobbybrouwers. Telkens gekeurd door een professionele jury.

Onze bieren wonnen de Brouwland Biercompetitie na een finale op de Brussels Beer Challenge. Een wedstrijd speciaal voor hobbybrouwers. Op die manier selecteren we interessante bieren om te proeven voor jou, die anders onbekend en onbemind bleven. We brouwen de bieren naar origineel recept in overleg met de hobbybrouwers.

Uitsluitend gekeurde recepten

Bierkenners testen ingezonden hobbybieren van de Brouwland Biercompetitie. Enkel de winnaars gaan we brouwen, en die hebben de finale op de Brussels Beer Challenge doorstaan.

Stem zelf in de Fan Choice

Jij stemt op onze winnaars van de Brouwland Biercompetitie tijdens de Fan Choice. Meer info hierover binnenkort.

Onze missie

Nieuwe bieren ontdekken en beschikbaar maken

Hoe het begon

Rond zijn 18e leerde onze oprichter Niels over de talrijke hobbybrouwers in België en Nederland. Zoveel interessante brouwsels. En bijna niemand die ze kon proeven? Dat leek toch zonde. Al snel ging Niels zoeken hoe hier meer mee gedaan kan worden.

Na een leerzame stage bij brouwerij Het Anker brouwde hij verder aan zijn recept om unieke bieren van hobbybrouwers te vinden via een biercompetitie. En om in samenwerking met de winnende hobbybrouwers hun brouwsels op de markt te brengen. Het resultaat? Elcano en de Brouwland Biercompetitie onder Elcano Crew.

Niels Verduyckt

Onze oprichter

Ben je minstens 18 jaar? 🤔

Bevestig dat je oud genoeg bent om online alcoholische dranken te bestellen.